Google+ Homokháti vendégház az apartman csendes környezetben várja a pihenni vágyókat.
Lehetőségek

Látnivalók

Madarász-tó, Nemzeti Park területe

A Madarász-tó, mint természetes öblözet, közel 75 hektáron terül el Mórahalom központjától 4 km távolságra. Jelenleg halastóként hasznosított természetvédelmi terület. A Duna-Tisza közti homokvidék hajdani szikes tóláncolata egy értékes, természetes elemét őrzi meg növény- és állatvilágával. Változó vízszintje segítette elő a víznövényzet térhódítását és ezzel együtt a vízimadarak fészkelését, mint a gémfélék, gulipánok és a gólyatöcs. A mélyebb vizű tóegységekben gyakori látogatók a vöcsökfélék is.

Csipak-semlyék

A Csipak-semlyék rendeltetése a Duna-Tisza köze kiszáradó, szikesedő, mély fekvésű rétjei egyik maradványfajának megőrzése. A Duna-Tisza köze déli részén a semlyékek /szikesedő, vizenyős területek/, még a század elején is összefüggő láncolatot alkottak. Fontos szerepük volt a tanyasi állattartásban. Itt ugyanis az év szárazabb periódusaiban is legeltetni lehetett. A csatornázás után megmaradt területek izolátumként őrzik a hajdan volt társulásokat és ezek ma már ritkává vált védett növényfajait. E fajok közül itt jelentős számban fordul elő a kornis tárnics, mocsári kosbor és a szibériai nőszirom. Jelentős a mocsári kardvirág és a pókbangóelőfordulása. Állatvilágából a terület fő értékét az adja, hogy a közeli tóvidékek költőmadarainak fontos táplálkozó területe.

Mórahalom

Az 5700 fős kisváros Szegedtől 20 km-re délnyugatra az 55-ös út mentén fekszik, az autópályától 10 percre.A település turisztikai vonzerejét a természeti környezet, a hagyományos gazdálkodási formák, a néphagyományok adják. Turisztikailag kiemelkedő szerepet kapott a Városi Gyógyfürdő, melynek 39,5 °C-os, alkáli-hidrogén-karbonátos termálvizét mára gyógyvízzé minősítették. A város gazdag programkínálatáról a Tourinform iroda ad tájékoztatást. Lehet itt lovagolni, gyalogtúrázni, kerékpározni, teniszezni, sétakocsikázni, bort kóstolni és még számtalan kikapcsolódási lehetőség közül választani.

Termálfürdő

A Homokháti Vendégház a mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdőhöz közel helyezkedik el, ahol a következő gyógyászati és egyéb szabadidős szolgáltatások vehetők igénybe:

Itt minden korosztály megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket, legyen az fiatal vagy idősebb. A fürdő egész évben várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket.

A Vendégház
Wifi SZÉP Kártya